Malzemeler
Üzeri için
Süt, nişasta ve pirinç ununu orta boy bir tencereye alın. Kısık ateşte kesintisiz karıştırarak pişirin. Katılaşmaya başlayınca toz şeker ve damla sakızı reçelini ilave edin. Şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Dikdörtgen bir fırın kabının tabanını tereyağı ile yağlayıp pudra şekeri serpin. Koyu kıvamlı muhallebiyi yağladığınız kaba yayıp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pudra şekeri iyice kahverengileşinceye kadar, takribî 15-20 dakika pişirip fırından alın. Kazandibini fırından alıp içi soğuk su dolu geniş bir tepsiye alın. Soğuduktan sonra buzdolabına alıp 2 saat dinlendirin. Dilimleyip ters çevirin ve bir servis tabağına alın. Dondurma ile süsleyerek servis yapın.
Sakız kullanmak istemiyorsanız, sade kazandibi tarifini de sınayabilirsiniz.