1 koli sade krem şanti 1 koliden 2 adet çıkar 2 olacak
Krem şanti için 1 kadeh süt
1 koli krema
Damla Sakızlı Hırpalama Dondurma Bildiğiniz Tüm Tarifleri Unutun! Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk evvel sütümüzü ocağa alıp 1 kadeh şekeri vanilyayı margarini damla sakızı salebi döküp hoş kaynayana kadar karıştırın.
Kaynamaya başladığında 15 -20 dakika bol bol kaynatın ocaktan alın soğumaya vazgeçin
Soğuduktan sonra köpük köpük olana kadar çırpın.
Değişik taraftan krem şanti çırpın üstüne kremayı ilave edip mikserin yüksek yıkın da 6 dakika çırpın soğuyan sütün üstüne ilave mikserle çırpmaya devam edin takribî 10 dakika kadar dayanıklı bir kaba dökün dondurucuya koyun.
İlk 1 saatte bir çırpın sonrasında sıvı hal aldıkça yarım saatte bir çırpın.
En son maden şişesi veya kavanoz kadeh gibi bir şeyle dövün bunu da bir kaç defa yapın vasati ben 15 defa bu operasyonları yaptım bura da bir kadın süt kolisiyle kalıp olarak kullandı bende öyle yaptım kalıbın altına streç film le kaplayın kesinlikle çıkması kolay olsun.
Bu miktarda 2 kiloya yakın dondurma çıkar sabahtan başlayın üretimine şimdiden kolay gelsin herkese sabırla yapmanızı bekliyorum afiyet olsun