Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %0,60
Damla Sakızlı Dondurma

Damla Sakızlı Dondurma

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek adalȩığı salep veya 2 koli hazır toz salep

Üzer için

  • Frenk üzümü
  • Hindistan cevizi

Damla Sakızlı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Süt ve damla sakızını derin bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Süt kaynamaya başladığında toz şeker ve salebi ilave edin. Karıştırarak kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Sütü ara ara karıştırarak soğutun ve derin kapaklı bir kaba boşaltın. Kabı derin dondurucuya alıp bir saat dondurun. Dondurmanın kenarları donup ortası daha akışkan kalacağı için arada karıştırarak her tarafının eşit donmasını sağlayın.
  • Bu şekilde birer saat arayla karıştırıp dondurun. 5 saat buzlukta bekletin. Frenk üzümü ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın