300 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
¾ su kadehi pudra şekeri
2 – 3 adet damla sakızı – hırpalanmış
3 su kadehi un
5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 kutu vanilya
1 kutu kabartma tozu
½ su kadehi file badem
Pudra şekeri
Bir karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini bir spatula desteğiyle karıştırın.
Havanda hırpaladığınız damla sakızını ilave edip karıştırmaya devam edin.
Un, buğday nişastası, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
File bademleri ilave edin ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aktarın.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzeri hafif renk alana kadar 15 – 18 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekeri serperek servis edin.