Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %1,35
  • BIST
    %1,94
Damat Pastası

Damat Pastası

Damat Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarim çay bardağı ılık su
  • 4 ymk ks kakao
  • 1 buçuk su bardağı elenmiş un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti
  • 80 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema

Damat Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremasını hazırlamak ile başlayalım. Sütün içerisine kremşanti ve, tereyağı hariç diğer malzemeleri koyalım ve ocağa pişmeye bırakalım. Pişmeye yakın tereyağını ekleyelim.
  2. Balon balon olunca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kremaya kremşanti ilave edip mikserde karıştıralım.
  3. Keki için yumurta şeker ve ılık suyu köpürene kadar mikser de çırpalım.
  4. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek koyalım ve spatula yardımı ile karıştırın yavaşça. Alttan üste doğru güzelce karıştın. İçinde un kalıntısı kalmasın.
  5. Yağlanmış tepsiye koyun ve 180 dc fırında 25 dakika kadar pişirin. Dikkatli pişirin. Kakaolu kekte pisliği hemen anlaşılmıyor, kurdan yardımı ile içini kontrol edin.
  6. Şerbeti için, süt ve şekeri bir kaba alın ve çırpın. Pişen keke, fırından çıkınca 3 dakika sonra şerbeti keke yayalım.
  7. Üzerine kremasını ilave edip yayalım.
  8. Ganajı için, çikolata ve kremayı tencereye koyun, kısık ateşte çikolata eriyene kadar pişirin ve kremanın üzerine yayın. 1 gün dolapta beklerse daha lezzetli olur. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın