Öncelikle keki hazırlamak için şeker ve yumurtaları bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
Yumurtalar köpüklü bir kıvama geldiğinde, üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
Pişirme operasyonu için borcamı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını içerisine dökün. 170 dereceli fırında takribî 20-25 dakika pişirin.
Kek pişerken muhallebi için, sütü tencerenin içerisine alın. Üzerine nişasta, şeker, kakao ve unu ilave edin. Muhallebinin kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Muhallebiyi pişirdikten sonra 2-3 dakika bekleyin. Ardından üzerine toz krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın.
Pişirdiğiniz keki 10 dakika soğuması için bekletin. Daha sonra üzerine kürdan ile ufak delikler açın.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve her tarafına yayın.
Son olarak ganaj için, bir koli akışkan kremayı ocağa alın ve ısıtın. Krema ısınmaya başladığında içerisine bitter çikolataları da ilave edin ve karıştırın.
Hazırladığınız ganajı, pastanın üzerine dökün ve spatula dayanağıyla yayın.
Pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Damat Pastası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte verilen miktarlardan vasati 20 dilim pasta çıkmaktadır.
Fırını evvelden ısıtmak kekin denk pişmesini sağlayacaktır.
Muhallebinin kıvamı sulu olursa nişasta, koyu olursa az ölçüde süt ilave edebilirsiniz.
Pastayı kesinlikle bir gece buzdolabında bekletin. Bu sayede lezzeti artacaktır.
Hazırladığınız pastanın üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, bölünmüş fındık, çilek veya muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Damat Pastası Kaç Kalori?
Bir porsiyon damat pastası, takribî 350 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı harcanması gerekir.