Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Damat Pastası

Damat Pastası

Damat Pastası Tarifi İçin malzemeler

Kek İçin:

  • 1 su kadehi un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Muhallebisi için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 koli kakaolu krem şanti
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki nemlendirmek için:

  • 1.5 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Ganaj için:

  • 80 gram bitter çikolata
  • 200 ml akışkan krema

Damat Pastası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle keki hazırlamak için şeker ve yumurtaları bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Yumurtalar köpüklü bir kıvama geldiğinde, üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Pişirme operasyonu için borcamı yağlayın ve hazırladığınız kek harcını içerisine dökün. 170 dereceli fırında takribî 20-25 dakika pişirin.
  • Kek pişerken muhallebi için, sütü tencerenin içerisine alın. Üzerine nişasta, şeker, kakao ve unu ilave edin. Muhallebinin kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Muhallebiyi pişirdikten sonra 2-3 dakika bekleyin. Ardından üzerine toz krem şantiyi ilave edin ve mikserle çırpın.
  • Pişirdiğiniz keki 10 dakika soğuması için bekletin. Daha sonra üzerine kürdan ile ufak delikler açın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve her tarafına yayın.
  • Son olarak ganaj için, bir koli akışkan kremayı ocağa alın ve ısıtın. Krema ısınmaya başladığında içerisine bitter çikolataları da ilave edin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız ganajı, pastanın üzerine dökün ve spatula dayanağıyla yayın.
  • Pastayı bir gece dolapta beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Damat Pastası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte verilen miktarlardan vasati 20 dilim pasta çıkmaktadır.
  • Fırını evvelden ısıtmak kekin denk pişmesini sağlayacaktır.
  • Muhallebinin kıvamı sulu olursa nişasta, koyu olursa az ölçüde süt ilave edebilirsiniz.
  • Pastayı kesinlikle bir gece buzdolabında bekletin. Bu sayede lezzeti artacaktır.
  • Hazırladığınız pastanın üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, bölünmüş fındık, çilek veya muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Damat Pastası Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon damat pastası, takribî 350 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker kıymeti yüksek olduğu için, miktarlı harcanması gerekir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın