Damalı Baton Pasta Tarifi ni deneyeniniz var mı? Yahut daha önce bu tarifi yaptınız; fakat beğenmediniz mi? Şu Anda kafanızda ancak tüm pasta tarifleri ve tatlı tariflerini bir kenara atıp, damlalı baton pasta tarifimizi denemeye ne dersiniz? Cevabınız evet, ise tatlı tarifi olarak epeyce pratik olan ve görünüş olarak da misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edeceğiniz müthiş bir krema tadı alacağınız Damalı Baton Pasta tarifini mutlaka denemelisiniz. Hem dilimlenmiş pastanızı çikolata sosları ile süsleyerek değişik bir sunum yaparak, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Basit gelsin.
2 tane yumurta 80 gram (1 nehir bardağı) şeker
Kabartma tozu(1 nehir kaşığı)
5 Gram (1 çorba kaşığı) kakao+ 100 gram(1,5 akarsu bardağından 1 çorba kaşığı beceriksiz ) un
Sade pandispanya kek için:
2 tane yumurta 80 gram (1 nehir bardağı ) şeker
105 gram (1.5 dere bardağı ) un
1 akarsu kaşığı kabartma tozu
Krema malzemeleri:
1 kilo (4 su bardağı) süt
80 gram ( yarım su bardağı ) un
80 gram ( yarım su bardağı ) nişasta
180 gram (1 su bardağından bir parmak beceriksiz) şeker
1 paket vanilya
50 gram tereyağı
Üzeri için:
Çikolata
Kremanın soğuması için kremayı hazırlayalım, bunun için krema malzemelerini tereyağ hariç hepsini bir tencereye alalım, karıştırarak muhallebi kıvamına gelene değin pişirelim. Pişen kremayı ocaktan alalım, tereyağını ilave edip en ince ayrıntısına kadar karıştıralım. Kremayı bir kenara bırakalım. Karıştırma kapına önce kakaolu kekin malzemesini ek edip hazırlayalım, harcı yirmi sekiz santimlik dikdörtgen bir tepsiye boşaltalım pişirelim. Sade kekide benzer şekilde hazırlayalım. Kekler piştikten sonra ılınmasını bekleyelim, ılındıktan sonradan kenar kısımlarını keselim düz ışık halkası getireli. Sade keki altı uzun şeritler halinde keselim (genişliği eşit olmasına özen gösterelim. Kakaolu keke de benzer uygulamayı yapalım. Şeritlerin aralarına krema sürerek üç şeriti (1 sade 1 kakaolu , 1 sade) birleştirelim. Üzerine süt serpiştirip, krema sürelim. Bitmiş üç şeriti yerleştirelim aralarına krema sürelim yapışmasını sağlayalım. Katlar bitene değin bu işlemi uygulayalım. Kalan kremayı dış yüzeyinin her yerine sürelim, dolapta bir kaç saat bekletelim. Hazırladığımız pastanın üzerini zevkinize tarafından krem şanti ya da benmari usulü erittiğiniz çikolata ile süsleyerek servise sunabilirsiniz. Sağlık Durumu olsun..