Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çupra Buğulama

Çupra Buğulama

Çupra Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çupra
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet limon 4 evvel dilim içine gerisi de sos için
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kadehi zeytin yağı
  • Yarım limon suyu

Çupra Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler istenilen biçimde ve büyüklükte doğranır.
  2. Tepsinin alt tabanına dizilir hazırlanan sosun bir kısmı üzerini dolaştırılır.
  3. Çupra lar en üste dizilir kalan sosla iyice soslanır.
  4. Her bir çupranın içine bi adet ince dilimlenmiş limon ilave edilir ve üzerine de birer parça konulur.
  5. Pişirme kağıdına sarıp 200 derece fırında 30 dk pişirilir kağıdı kaldırıp 10 dk üstü sarih pişirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın