Hamur için bir tencerede su kaynatılıp yağ eklenip, eriyince su şeker ve un eklenir. Devamlı karıştırarak hamur kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca yumurtalar içine teker teker olacak şekilde eklenip, çırpılır. Yağlı kağıt serili tepsiye çay kaşığı ile yuvarlaklar yapılarak koyulur.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir. İlk 20 dakika fırın açılmaz, kızarmaya başlayınca fırını kapatın ve kapağını aralık bırakıp 20 dakikada içinde bekletin. Hamurun iyice oturması ve içini çekmesi için ayrıca yumurta kokusu olmaması için.
Kreması için tüm malzemeleri tencereye alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra profiterol toplarının içine sıkabilirsiniz.
Çikolata sosu için çikolata harici tüm malzemeleri orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp çikolataları kremanın sıcağında eritin. Sos ilk aşamada akışkan oluyor dolapta yarım saat dinlenince kıvam alıyor.
Kaselere önce krema sonra proterolleri üzerine tekrar krema ve çikolata sosu olacak şekilde dizin. Süslemesi size kalıyor. Afiyet olsun 🥰.