Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çullama Tatlısı

Çullama Tatlısı

Çullama Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram bastık
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram çekilmiş antep fıstığı
  • 2 adet yumurta

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon

Çullama Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bastığı özel beze sarılı bir biçimde aldıysanız, ilk yapmanız gereken ters çevirerek mutfak tezgahına sermektir.
  • Ardından bir bez takviyesiyle nemlendirin. Bezi kenarlarından çekin ve boşluk kalmasına özen gösterin.
  • Bastığı ters çevirerek elinizle bezden ayırın. 
  • Bu yöntem güç kazançsa, kuruyemişcilerden veya büyük marketlerden hazır bastık satın alabilirsiniz.
  • Bastığın üzerine un serpiştirdikten sonra, enlemesine kesin.
  • Kestiğiniz uzun bastık parçasını elinize alın ve üçgen biçiminde 2-3 defa sarın.
  • Ortasına hafifçe açın ve çekilmiş antep fıstığı ile doldurun.
  • Fıstığı koyduktan sonra sarma harekâtına devam edin ve muska biçimi verin.
  • Tüm bastıkları aynı operasyondan geçirerek bir tabağa alın.
  • Bir kasede 2 yumurta, 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı yoğurt koyarak karıştırın.
  • Bu esnada tavada akışkan yağ dökerek ısıtmaya başlayın.
  • Farklı bir tencerede su, şeker ve limon ilave ederek şerbeti hazırlayın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Hazırladığınız muskaları evvel yumurtalı, unlu karışıma bulayın. Ardından sıvıyağda arkalı önlü olacak biçimde kızartın.
  • Tüm çullamaları kızarttıktan sonra, maşa takviyesiyle şerbete batırın çıkartın. Daha sonra servis tabağına alın.
  • Hazırladığınız çullamaların üzerine antep fıstığı ve Maraş dondurması ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Çullama Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yukarıyada bahsettiğimiz gibi bastığı hazır olarak almak, tarifin basitleşmesini sağlayacaktır.
  • İç harcında antep fıstığı yerine çekilmiş toz fıstık da kullanabilirsiniz.
  • Çullama imalinde şerbet soğuk, tatlılar ılık olmalıdır.
  • Kızarttığınız çullamaları şerbette bilave ettirmeyin. Bir defa batırıp çıkartın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın