Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,76
  • BIST
    %3,78
Çorum Usulü Bulgur Pilavı

Çorum Usulü Bulgur Pilavı

Çorum Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kavanoz yazdan yapılmış domates sosu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 bardak kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Acı toz biber
  • Kimyon

Çorum Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tereyağını eritip üzerine sırasıyla soğan ve biberi koyup kavuruyoruz.
  2. Daha sonra içerisine 1 kavanoz domates sosunu ve tuz hariç baharatları ekleyip kapağını kapatıp 1 dakika kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan karışıma salçayı ekleyip karıştırıp bulgurları ekliyoruz.
  4. En son tuzunu ekleyip karıştırıp suyunu ekliyoruz.
  5. Ocağımızın en kısık gözünde pişiriyoruz. Cıvıklı pilavımız hazır.
    Afiyet olsun.

Çorum Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın