Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %-0,25
Çorum Baklavası

Çorum Baklavası

Çorum Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 su kadehi un
  • 1.5 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi ayçiçeği yağı
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 150 gr tereyağı
  • 250 gr ince çekilmiş ceviz içi

Şurup için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su
  • 1 limonun suyu

Çorum Baklavası Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtalar, süt ve ayçiçeği yağını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamurdan 30 denk beze hazırlayın. Her birini un serpilmiş tezgahın üzerinde 3-5 santimlik ince yufkalar biçiminde açtıktan sonra kuruması için geniş bir mutfak bezinin üzerine alın.

Tereyağını eritip ılınmaya vazgeçin. Bir yufkayı tezgahın üzerine serin. Üzerine sırasıyla ikişer çorba kaşığı ılınmış tereyağından dolaştırarak dökün, ceviz içi serpiştirin. Yufkayı oklavaya sarıp iki elle yufkanın uçlarından tutarak oklavanın ortasına doğru büzüştürün. Sonrada çıkarıp her büzdüğünüz ruloyu 4 santim uzunluğunda kesin. Kalan yufkalarıda aynı biçimde hazırlayın.

Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan yağı dilimlerin üzerlerine dolaştırarak dökün. 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin.

Şurup için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker iyice eriyinceye kadar bir taşım kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Sıcak hamurların üzerine dolaştırarak dökün. Yarım saat şerbeti sürüklemesi için bekletin. Soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın