Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi

EĞLENCE YEMEĞİ SUNUMUNDA!

Yöresel lezzetlerden olan bu yaz yemeği, EGE mutfagının incisi. Ege’ye giden cümbür cemaat mutlaka bu fantastik lezzeti tatmıştır. Eğer siz denemeyenlerden iseniz mutlaka denemelisiniz deriz. Yapımı kolay tarifimize anında geciyoruz. Basit gelsin…

Malzemeler:

200 gram dana eti (yağsız, yumuşak sırt eti)

2 tane patates

2 yemek yemek kaşığı, yoğurt

3  yemek yemek kaşığı, tereyağ

1 diş sarımsak

Tuzlu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber

Çökertme Kebabı Tarifi

Başta yıkayıp soyduğumuz pataesleri rende yapalım, rendelediğimiz patatesi karıştırma kabına alalım. Rende patatesin içine lezzetlenmesi için baharatları ilave edelim (tuz, kırmızı toz biber, karabiber) patates ve baharatları harmanlayalım. Bir tavaya 1 yemek yemek kaşığı tereyağı alalım eritelim, eriyen tereyağın içine patatesleri tavaya dökelim, omlet pişirir gibi dairesel bir şekil vererek patatesleri yayalım. Pişmeye bırakalım.

Biz giderken yağsız, yumuşak olan etimizi ince ince küp doğrayalım. öteki tarafta tavayı ocağa alalım içine 1 yemek kaşığı tereyağı ek edelim, üzerine etleri alalım. Etleri artı pişirmeyeceğiz etin üzerine kırmızı toz biber serpelim renk vermesi için karıştıralım. Etler suyunu salıp çekince içine 1 kaşık tereyağı ekleyelim. Sarımsakları incecik kıyalım, 2 kaşık  yoğurdu bir çukur vahşi alalım içine sarımsağı ek edelim ve karıştıralım.  giderken patateslerin altı piştikten sonra, üstü pişmesi için cevirelim pişmeye bırakalım. Patetes pişince tavadan alalım, servis tabağına eğer patatesin süsleyici durmasını isterseniniz bir su bardağı yardımı ile patatese şekil vererek kesebilir yuvarlak halkalar çıkarabilirsiniz. Düz servis tabağına önce yuvarlak biçiminde kestiğimiz patatesleri dizelim. Patateslerin kenarına sarımsaklı yoğurdu ek edelim, yoğurdun üzerine  nar gibi kızarmış olan eti yağınla birlikte kaşık kaşık döküyoruz. Son olarak bir iki dal maydanoz atalım üzerine. Yemeğimiz servise hazırlanmış.

Sıcak servise sunalım. Sağlık olsun….
RESİMLERİ DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…