ZIYAFET YEMEĞİ SUNUMUNDA!
Yöresel lezzetlerden olan bu yaz yemeği, EGE mutfagının incisi. Ege’ye dışarı giden herkes mutlaka bu harika lezzeti tatmıştır. Eğer siz denemeyenlerden iseniz mutlaka denemelisiniz deriz. Yapımı kolay tarifimize anında geciyoruz. Basit gelsin…
Malzemeler:
200 gram dana eti (yağsız, yumuşak sırt eti)
2 tane patates
2 yemek yemek kaşığı, yoğurt
3 yemek yemek kaşığı, tereyağ
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Çökertme Kebabı Tarifi
Ilk Olarak yıkayıp soyduğumuz pataesleri rende yapalım, rendelediğimiz patatesi karıştırma kabına alalım. Rende patatesin içine lezzetlenmesi için baharatları ek edelim (tuz, kırmızı toz biber, karabiber) patates ve baharatları harmanlayalım. Bir tavaya 1 yemek yemek kaşığı tereyağı alalım eritelim, eriyen tereyağın içine patatesleri tavaya dökelim, omlet pişirir gibi yuvarlak bir şekil vererek patatesleri yayalım. Pişmeye bırakalım.
Biz sırası gelmişken yağsız, yumuşak olan etimizi ince ince küp doğrayalım. diğer tarafta tavayı ocağa alalım içine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edelim, üstüne etleri alalım. Etleri artı pişirmeyeceğiz etin üstüne kırmızı toz biber serpelim renk vermesi için karıştıralım. Etler suyunu salıp çekince içine 1 kaşık tereyağı ekleyelim. Sarımsakları fidan gibi kıyalım, 2 kaşık yoğurdu bir çukur vahşi alalım içine sarımsağı ilave edelim ve karıştıralım. sırası gelmişken patateslerin altı piştikten daha sonra, üstü pişmesi için cevirelim pişmeye bırakalım. Patetes pişince tavadan alalım, servis tabağına eğer patatesin dekoratif durmasını isterseniniz bir su bardağı yardımı ile patatese şekil vererek kesebilir dairesel halkalar çıkarabilirsiniz. Düz servis tabağına önce yuvarlak biçiminde kestiğimiz patatesleri dizelim. Patateslerin kenarına sarımsaklı yoğurdu ilave edelim, yoğurdun üzerine nar gibi kızarmış olan eti yağınla birlikte kaşık kaşık döküyoruz. Son olarak bir iki dal maydanoz atalım üzerine. Yemeğimiz servise hazırlanmış.
Sıcak servise sunalım. Sağlık olsun….
RESİMLERİ DAHA DETAYLI GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN ÜZERLERİNE TIKLAYINIZ…
jpg
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 10.39.32
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 10.36.32
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 10.42.17
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 10.45.13
Ekran Resmi 2014-08-27 10.45.29
Ekran Resmi 2014-08-27 10.45.55
Ekran Resmi 2014-08-27 10.44.24
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 10.40.23
Ekran Resmi 2014-08-27 10.49.31
Ekran Resmi 2014-08-27 10.48.00
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 10.53.24
Ekran Resmi 2014-08-27 10.55.05
Ekran Resmi 2014-08-27 10.56.56
Ekran Resmi 2014-08-27 10.52.11
Ekran Resmi 2014-08-27 10.51.56
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 11.00.03
Ekran Resmi 2014-08-27 11.26.20
Ekran Resmi 2014-08-27 11.24.31
Ekran Devlete Ait 2014-08-27 11.28.08
Ekran Resmi 2014-08-27 11.29.29
çökertme kebabı
Malzemeler
200 gr dana biftek
2 Adet orta irtifa patates
2 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Kebap Tarifi:
2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene kadar çırpın.
Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın.
Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin.
Önce patatesleri kızartın, peşinde ince indirimli bifteği arkalı önlü kızarana değin pişirin.
Servis tabağına önce yoğurdu alın.
Üstüne kızarmış patatesleri bifteği yayınlama.
1 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi ek ederek sosu kebabın üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis yapın.