Öncelikle 3 su kadehi süt, şeker, pirinç unu ve kakaoyu süt ısınana kadar karıştırıyoruz.
Kakaolu ve hafif kıvamlı olan süt soğumaya vazgeçildiğinde o müddette 1 su kadehi süt ile krem şantiyi takribî 4-5 dakika çırpıp buzdolabına koyuyoruz.
Süt oda sıcaklığına yanaştığında onu da soğuması için buzdolabını yolluyoruz.
Takribî yarım saat dinlendiğinde iki malzememizi de çıkarıp çırpma teli ile homojen bir biçimde karıştırıyoruz.
Elde ettiğimiz karışımı üstü kapalı bir biçimde buzluğa atıp bir müddet bekliyoruz. Ara ara karıştırarak hakimiyet edebilirsiniz.
Tamamen donduğuna emin olduğunuzda servis edebiliriz.
Bu operasyon dondurucunuza göre değişmekte olup takribî 4 saat idealdir.