Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çok Hafif Çilekli Allı Gelin Pastası

Çok Hafif Çilekli Allı Gelin Pastası

Çok Hafif Çilekli Allı Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 2 su kadehi süt
  • 1 su kadehi çilek
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 koli krem şanti
  • 1 su kadehi süt
  • Hazır orman meyveli sos

Çok Hafif Çilekli Allı Gelin Pastası Tarifi Yapılışı

  1. İlk evvel kekini hazırlayalım. Yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.
  2. Yumurtaları toz şekerle çırpalım, takribî 5 dk.
  3. Elenmiş unu, kabartma tozu, vanilyayı ilave edip tekerrür çırpalım.
  4. Kek kalıbına veya yuvarlak borcama kek harcını dökelim. burda kek kalıbını yağlayıp yağlamaması sizin kullandığınız mahsule bağlı.
  5. Evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim, kürdan ile hakimiyet edelim.
  6. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca 1 kadeh süt ile nemlendirelim.
  7. Çilekleri yıkayıp ayıklayalım.
  8. Çilekleri 1 kadeh sütle blenderden geçirelim.
  9. Bir tencereye kalan 1 su kadehi sütü, çilekli sütü, toz şeker, un, nişastayı alalım ve aralıksız karıştırarak pişirelim.
  10. Kaynadıktan sonra 1 dk daha pişirip altını kapatalım.
  11. Muhallebi soğuyunca krem şanti ile çırpalım.
  12. Soğumuş muhallebiyi kekin üzerine yayalım.
  13. Ayrı tencerede hazır orman meyveli sosu hazırlayalım, üzerine 1 kadeh soğuk su ilave edip, pişirelim.
  14. Soğuyunca sosu kekin üzerine yayalım.
  15. Dileğiniz gibi süsleyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın