Cobbler Armutlu Kırmızı Meyveli Tarifi İçin Malzemeler
1 kadeh un
4 kaşık tereyağı Soğuk
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çeyrek kadeh su
3 adet armut
Yarım su kadehi böğürtlen
Yarım çay kadehi vişne
1 kaşık nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı vanilya
Limon rendesi
Cobbler Armutlu Kırmızı Meyveli Tarifi Yapılışı
Meyveli harç için:Yalnızca armutları doğrayıp fırın tepsisine alın ve içine nişastayı, şekeri, pekmezi, limon rendesini son olarak vanilyayı ilave edin. İyice karıştırın.
180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 dk önden pişirin.
Armutlar pişerken;Buzdolabından çıkardığınız soğuk tereyağını 1 kadeh unun içine alın.
Parmak uçlarınızla unun içinde yoğurarak bulgur gibi olacak biçimde birbirine yedirin.
Sonra içine şekeri, pekmezi kabartma tozunu ilave edin. Hoşça karıştırın.
Ardından üzerine suyunu ilave edin tekerrür karıştırın.
Kekten katı kurabiyeden cıvık bir hamur olacak.
15 dakikanın sonunda armutlar fırından çıkar çıkmaz süratli bir biçimde böğürtlen ve vişneler üzerine yerleştirin.
Ardından yeniden süratli biçimde hamurunuzu kaşık dayanağıyla alın ve meyvelerin aralıklı olarak top top vazgeçin.
Hala sıcak olan 180 derecedeki fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin. Piştikçe hamur dağılacak meyveleri kısmen kapatacak