Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Çoban Kebabı

Çoban Kebabı

Çoban Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram ufak doğranmış kuzu kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 20-25 arpacık soğan
  • 3 domates
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4-5 dal dereotu
  • 3 patates
  • 2 su kadehi su
  • Tuz
  • Karabiber

Çoban Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
  • Domatesleri atayıp ufak ufak doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla çeperi kocamanlığında küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin.
  • Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ilave edin.
  • Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin. 
  • Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 kadeh su ilave edin. Orta ateşte pişmeye vazgeçin. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Nefis patlıcan kebabı tarifini de deneyin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın