Merhabalar E-tarifler takipçileri bugun de çıtır çıtır bir lezzet sunacağız. En yeni ve en lezzetli tarifler E-tariflerde! Çıtır kurabiyemizde küçük yerlerine dikkat ettiğiniz zaman hoş neticeler elde edeceksiniz. Kurabiye tarifinde kuru üzümlü veya fındıklı da kullanabilirsiniz. Kuru malzemeleri ve unu kesinlikle eleyelim. Hamurun kıvamı da gerçekten bu tarifte çok ehemmiyetlidir. Ne çok yumuşak ne de çok sert olmalıdır. Kulak memesi kıvamında olmalıdır. Fırın ısısı 160 derecede kesinlikle evvelden ısıtılmalıdır. Pişirme düzeyinde de 20 dakil-ka çıtır kurabiye için yeterlidir. Çıtır Kurabiye için tereyağınız bulunmuyorsa zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bu noktalara dikkat edersek çıtır kurabiyeler elde edebilirsiniz. Sevinçli günler geçirmeniz dileğiyle çıtır çıtır kurabiyeler dileriz.
1 avuç kocaman kıyım ceviz
1 adet yumurta
1 koli tereyağı 250 gram
Yarım su kadehi toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
4,5 su kadehi un
Yarım su kadehi pudra şekeri
100 gram damla çikolata
İlk olarak elinizin ısısıyla tereyağını yumuşatmakla başlayın. Azıcık yumuşattıktan sonra içerisine toz şeker arttan pudra şekeri yedirerek karıştırmaya devam edin. Arttan yumurtayı ilave edin. Hafif krema kıvamına getirin. Daha sonra ununuzu hakimiyetli bir şekilde içerisine ilave edin. Ne çok yumuşak ne de çok yoğun bir hamur elde edin. Bu safhada karbonatı da ilave edin. Hamur istediğiniz kıvama geldikten sonra sırasıyla cevizi ve damla çikolatayı ilave edin. Çikolatanın erimesine izin vermeden bütünleşmesini sağlayın. Birbirine yedirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt kesinlikle serilmiş olacak. Elinizle kopardığınız parçaları çok fazla yuvarlak yapmamıza gerek yok. İsterseniz koparıp da atabilirsiniz. Ben yuvarlak yapacağım. İsterseniz yuvarladıktan sonra üzerine bastırın. Zati ayrılacaktır ve hamur dağılan bir hamurdur. Şimdi tam tepsi dolduktan sonra fırına verme işi kaldı. Evvelden ısıttığınız 160 derecelik fırına çıtır kurabiyelerinizi 20 dakika kadar pişirmeye vazgeçin. Kurabiyelerinizi isteğe bağlı sunum tabağınıza alın. Kıtır kurabiyeniz servise hazır afiyet olsun.