Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çıtır Kurabiye

Çıtır Kurabiye

Merhabalar E-tarifler takipçileri bugun de çıtır çıtır bir lezzet sunacağız. En yeni ve en lezzetli tarifler E-tariflerde! Çıtır kurabiyemizde küçük yerlerine dikkat ettiğiniz zaman hoş sonuçlar elde edeceksiniz. Kurabiye tarifinde kuru üzümlü ya da fındıklı da kullanabilirsiniz. Kuru malzemeleri ve unu mutlaka eleyelim. Hamurun kıvamı da aslında bu tarifte fazla önemlidir. Ne fazla yumuşak ne de fazla sert olmalıdır. Kulak memesi kıvamında olmalıdır. Fırın ısısı 160 derecede mutlaka evvelden ısıtılmalıdır.  Pişirme aşamasında da 20 dakil-ka çıtır kurabiye için yeterlidir. Çıtır Kurabiye için tereyağınız bulunmuyorsa zeytinyağı kullanabilirsiniz. Bu noktalara dikkat edersek çıtır kurabiyeler elde  edebilirsiniz. Neşelendirici günler geçirmeniz dileğiyle çıtır çıtır kurabiyeler dileriz.

Çıtır Kurabiye için malzemeler

1 avuç kocaman kıyım ceviz
1 adet yumurta
1 paket tereyağı (250 gram)
Yarım su bardağı toz şeker
1 akarsu kaşığı karbonat
4,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
100 gram damla çikolata

Çıtır Kurabiye Tarifi

İlk olarak elinizin ısısıyla tereyağını yumuşatmakla başlayın. Birazcık yumuşattıktan daha sonra içerisine toz şeker ardındaki pudra şekeri yedirerek karıştırmaya devam edin. Arkasından yumurtayı ekleyin. Hafif krema kıvamına getirin. sonra ununuzu kontrollü bir biçimde içerisine ek edin. Ne çok yumuşak ne de çok yoğun bir hamur elde edin. Bu aşamada karbonatı da ekleyin. Hamur istediğiniz kıvama geldikten sonradan sırasıyla cevizi ve damla çikolatayı ekleyin. Çikolatanın erimesine izin vermeden bütünleşmesini sağlayın. Birbirine yedirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt mutlaka serilmiş olacak. Elinizle kopardığınız parçaları fazla pozitif dairesel yapmamıza lüzum değil. İsterseniz koparıp da atabilirsiniz. Ben yuvarlak yapacağım. İsterseniz yuvarladıktan sonradan üzerine bastırın. Zaten dağılacaktır ve hamur yayılan bir hamurdur. Hemen bütün tepsi dolduktan daha sonra fırına verme işi kaldı. Evvelden ısıttığınız 160 derecelik fırına çıtır kurabiyelerinizi 20 dakika değin pişirmeye bırakın. Kurabiyelerinizi isteğe bağlı sunum tabağınıza alın. Kıtır kurabiyeniz servise hazırlanmış sağlık durumu olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Çıtır Kurabiye
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın