2.5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek yemek kaşığı nişasta
bir tutam tuz
4 adet yumurta
Kızartmak için malzeme
Yeterince akışkan yağ
Şerbeti için malzeme
3.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 dilim limon
Süsleyip Püslemek için araç gereç
Yeteri kadar Hindistan cevizi ve yeşil fıstık
Çıtır halkalı tatlıyı yapmaya şerbetini hazırlamakla başlayın. Tencerenin içine şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbetin içine limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ilıması için kenara kaldırın. Bu esnada tatlıyı yapmaya başlayın.
Bir tencerenin içine suyu koyun ve içine toz şeker, tuzlu, yağ, un ek edip tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika ocakta pişirin. 5 dakika sonradan ocaktan alıp onu da soğumaya bırakın. Hafifi ılıyıp parmağınızı yakmayacak değin soğuduğu vakit içine yumurtaları bir bir kırıp karıştırın.
En son olarak da irmik ve nişastayı da ekleyip 5 dakika yoğurun. Arkasından ellerinizi yağlayın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde yuvarlayıp ortasına parmağınızla ortasına delik açın. Kızartma tenceresinin içine çokça değişken yağ koyun ve delikli halkalarınızı ayrıntılarıyla kızartın. Kızaran halkalı tatlılarınızı kevgirle alıp hemencecik soğumuş olan şerbet tenceresinin içine atın. Şerbetin içinde 5 dakika bekleyen çıtır halkalı tatlıları şerbetin içinden çıkarıp servis tabağına alın ve üzerini Hindistan cevizi, yeşil fıstık ile süsleyip servis edin. Sağlık Durumu olsun