Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,03
  • ALTIN
    %-1,88
  • BIST
    %-0,10
Çiriş Otu Yemeği

Çiriş Otu Yemeği

Çiriş Otu Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek adalȩığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı adalȩığı domates salçası
  • Yarım kilogram çiriş otu
  • 1.5 yemek adalȩığı pilavlık bulgur
  • Tuz
  • Karabiber

Çiriş Otu Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tencereye alıp ısıtın. Üzerine soğanı yemeklik doğrayıp kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Yemeğin içerisine kocaman doğradığınız çiriş otlarını, bulgur ve tuzu ilave edin.
  • Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayınca karabiberi ilave edip karıştırın.
  • Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Çiriş Otu Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yabani otlar arasında bulunan çiriş otunun köklerini ve uç kısımlarını kesinlikle temizleyin.
  • Tarife başlamadan evvel bol su ile durulayın ve üzerinde toprak kalmamasına dikkat edin.
  • Pişirme esnasında aromasını çoğaldırmak için birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
  • Çiriş otu yemeğini, yoğurtla beraber servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Çiriş Otu Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Çiriş otu yemeğinin bir porsiyonu, 165 kaloridir. Zengin yiyecek bedelleriyle sunulan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.

Siz de akşam öğünlerinde sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, kalp sıhhatini gözetmesiyle öğrenilen cinsli tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri beğendiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın