Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,36
  • ALTIN
    %0,03
  • BIST
    %0,05
Çipohorta

Çipohorta

Çipohorta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 1 pırasa
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 250 g ıspanak
  • 1 yemek kaşığı cibez otu
  • 1 yemek kaşığı deniz börülcesi
  • 4-5 dal radika
  • 5-6 dal hardal otu
  • 2-3 dal şevket-i bostan
  • 3-4 dal ısırgan otu
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100 g tatlı lor peyniri

Çipohorta Nasıl Yapılır?

  • Soğanın kabuklarını atayıp yemeklik doğrayın. Pırasayı ve kırmızı kapya biberini ince jülyen doğrayın. Ispanağı arınıp yıkayın ve kocaman doğrayın. Bir tencerede cibez otu, deniz börülcesi, radika, hardal otu ve şevket-i bostanı sırasıyla haşlayın. Isırgan otunun yapraklarını arının. Eldiven takın ve tuzla ovup yıkayın. Yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve taze naneyi ince kıyın.
  • Zeytinyağını bir tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğan ve pırasaları soteleyin. Kırmızı kapya biberi, yeşil soğan ve ıspanağı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Tüm malzemeleri ilave edip karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Üzerine lor peyniri serpip servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın