Çilekli Ve Muhallebili Milföy Tarifi İçin malzemeler
4 kare milföy hamuru
300 gr çilek
2 su kadehi süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su kadehi pudra şekeri
1 koli şekerli vanilin
100 gr labne peyniri
Çilekli Ve Muhallebili Milföy Nasıl Yapılır?
Milföy hamurlarını yağlanmış ufak tart kalıplarının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Kenarlardan sarkan kısımları bıçakla kesin.
Üzerlerine birer parça yağlı kağıt yerleştirip ağırlık yapması için birer avuç dolusu kuru bakliyat ilave edin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Üzerlerindeki yağlı kağıt ve bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin. Süt, mısır nişastası, pudra şekeri, yumurta ve şekerli vanilini bir kapta iyice çırpın.
Tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp labne peynirini ilave edip ve süratli hareketlerle karıştırın.
Milföy hamurlarını oda ısısında soğuttuktan sonra tart kalıplarından çıkarın. İçlerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırıp dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, muhallebili milföy tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.