Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Tarifi İçin malzemeler
Krep hamuru için:
2 su kadehi un
2 su kadehi süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
15 gr tereyağı
Krema için:
1 su kadehi labne peyniri
Yarım su kadehi çırpılmış kremşanti
2 çorba kaşığı pudra şeker
200 gr çilek
3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu
Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Nasıl Yapılır?
Un, 2 çorba kaşığı şeker, yumurta, süt ve 15 gr eritilmiş ılık tereyağını çukur bir kapta muntazam bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Kabın üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
Tereyağı ile 18 cm ’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
Spatula ile ters çevirip öteki tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı biçimde hazırlayın. Krepleri ortadan ikiye kesin.
Kremşanti, labne peyniri ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Çilekleri dilimleyin. Kremayı ılık kreplerin üzerine kalın bir kat halinde sürüp çilekleri serpiştirin.
Kreplerin iki kenarını içe doğru kıvırıp üst üste katlayın. Üzerine çikolata sosu dolaştırıp servis yapın.
Çilekli ve kremalı krepleri, kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çilekli ve Kremalı Krep Yapraklarının Püf Noktaları Nelerdir?
Malzemeleri karıştırdıktan sonra mikser ile çırpın. Bu sayede topaklanma yaradılışını önleyebilirsiniz.
Krep hamurunun kıvamı koyu olduysa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.
Hazır sos yerine, konut üretimi çikolata sosunu seçim edebilirsiniz.
İç harcını tatlandırmak için minik şekerlemelerden yararlanabilirsiniz.
1 Porsiyon Çilekli ve Kremalı Krep Kaç Kalori?
Çilekli ve kremalı krep yapraklarının bir porsiyonu, takribî 130 kaloridir. Şeker kıymeti yüksektir.