Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları

Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları

Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 su kadehi un
  • 2 su kadehi süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 15 gr tereyağı

Krema için:

  • 1 su kadehi labne peyniri
  • Yarım su kadehi çırpılmış kremşanti 
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker
  • 200 gr çilek
  • 3 çorba kaşığı hazır çikolata sosu

Çilekli Ve Kremalı Krep Yaprakları Nasıl Yapılır?

  • Un, 2 çorba kaşığı şeker, yumurta, süt ve 15 gr eritilmiş ılık tereyağını çukur bir kapta muntazam bir hamur elde edinceye kadar çırpın. Kabın üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
  • Tereyağı ile 18 cm ’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar krep hamuru döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Spatula ile ters çevirip öteki tarafını pişirin. Malzeme bitene kadar krepleri aynı biçimde hazırlayın. Krepleri ortadan ikiye kesin. 
  • Kremşanti, labne peyniri ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Çilekleri dilimleyin. Kremayı ılık kreplerin üzerine kalın bir kat halinde sürüp çilekleri serpiştirin.
  • Kreplerin iki kenarını içe doğru kıvırıp üst üste katlayın. Üzerine çikolata sosu dolaştırıp servis yapın.
  • Çilekli ve kremalı krepleri, kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli ve Kremalı Krep Yapraklarının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra mikser ile çırpın. Bu sayede topaklanma yaradılışını önleyebilirsiniz.
  • Krep hamurunun kıvamı koyu olduysa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.
  • Hazır sos yerine, konut üretimi çikolata sosunu seçim edebilirsiniz.
  • İç harcını tatlandırmak için minik şekerlemelerden yararlanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli ve Kremalı Krep Kaç Kalori?

  • Çilekli ve kremalı krep yapraklarının bir porsiyonu, takribî 130 kaloridir. Şeker kıymeti yüksektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın