Çilekli Ve Elmalı Galette
Çilekli Ve Elmalı Galette Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 2.5 su kadehi un
- 1 çay kadehi süt
- Yarım su kadehi toz şeker
- 1 çay kadehi darı unu
- 1 tutam tuz
- 115 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
İç malzeme için
- 1 yeşil elma
- 250 gr çilek
- Yarım su kadehi toz şeker
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 kutu vanilya
- 2 yemek kaşığı darı nişastası
Kenarları için
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı file badem
Üzeri için
- Çilek dilimleri
- File Antep fıstığı
Çilekli Ve Elmalı Galette Nasıl Yapılır?
- Çilek ile sınadığımız nefis tariflere siz de sofranızda yer açmalısınız. Sütü ısıtın.
- Limon suyunu içine ilave edip 15 dakika bekletin. Un, şeker, darı unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın.
- Küp doğradığınız tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görüntüsüne erişinceye kadar karıştırın.
- Limonlu süt karışımını ilave edin. Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sarıp 35 dakika soğutun.
- Elmaların kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın. Çilekleri doğrayıp beraber geniş bir kaseye alın.
- Toz şeker, esmer şeker, vanilya ve nişastayı ilave edip iyice karıştırın.
- Hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
- Kenarlardan 4-5 cm boşluk vazgeçip meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın.
- Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun kenarlarına sürün. Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra üzerini çilek dilimleri ve file fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak