Çilekli Ve Çikolatalı Supangle Tarifi İçin malzemeler
Supangle için
4 su kadehi süt
1 yumurta
1 su kadehi tozşeker
5 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
2 koli vanilya veya 1 tutam saf vanilya
200 gr kakaolu kek
400 gr çilek
Çilekli Ve Çikolatalı Supangle Nasıl Yapılır?
Supangle için, 4 su kadehi süt, 1 yumurta, 1 su kadehi tozşeker, 5 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpın.
Tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Üzeri göz göz olmaya başlayınca supangleyi ocaktan alın. 100 gr bitter çikolatayı minik parçalara ayrılıp supangleye ilave edin.
Çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Supangleyi ılınmaya vazgeçin. 2 koli vanilyayı veya 1 tutam saf vanilyayı ilave edip mikserle çırpın.
200 gr kakaolu keki ufak kare parçalara kesin. 400 gr çileği arınıp yarısını ufak doğrayın.
Supanglenin yarısını buzlukta soğutulmuş servis kaselerine paylaştırın. Kek parçaları ve doğranmış çilekleri ilave edip kalan supangleyi üzerlerine ilave edin. Supangleleri soğumaya vazgeçin.
Ayırdığınız tam çilekler, vanilyalı dondurma ve file antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.