Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,02
  • EURO
    %0,64
  • ALTIN
    %-0,15
  • BIST
    %1,94
Çilekli Ve Çikolatalı Supangle

Çilekli Ve Çikolatalı Supangle

Çilekli Ve Çikolatalı Supangle Tarifi İçin malzemeler

Supangle için

  • 4 su kadehi süt
  • 1 yumurta
  • 1 su kadehi tozşeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 100 gr bitter çikolata
  • 2 koli vanilya veya 1 tutam saf vanilya
  • 200 gr kakaolu kek
  • 400 gr çilek

Çilekli Ve Çikolatalı Supangle Nasıl Yapılır?

  • Supangle için, 4 su kadehi süt, 1 yumurta, 1 su kadehi tozşeker, 5 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpın.
  • Tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Üzeri göz göz olmaya başlayınca supangleyi ocaktan alın. 100 gr bitter çikolatayı minik parçalara ayrılıp supangleye ilave edin.
  • Çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Supangleyi ılınmaya vazgeçin. 2 koli vanilyayı veya 1 tutam saf vanilyayı ilave edip mikserle çırpın.
  • 200 gr kakaolu keki ufak kare parçalara kesin. 400 gr çileği arınıp yarısını ufak doğrayın.
  • Supanglenin yarısını buzlukta soğutulmuş servis kaselerine paylaştırın. Kek parçaları ve doğranmış çilekleri ilave edip kalan supangleyi üzerlerine ilave edin. Supangleleri soğumaya vazgeçin.
  • Ayırdığınız tam çilekler, vanilyalı dondurma ve file antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın