Turta yapımı epeyce zorlama gibi gözükse de belli olan bayanlar içten bir tanım ile çok da gizli uygulayabileceğiniz bir pasta seçimi olabilir. Görsel olarak keza şık hemde meyveli, bir pasta tarifi arıyorsanız bugün sizler için seçtiğim Çilekli Turta Tarifi tam size göre…Çileğin vermiş olduğu hafif ve mayhoş tat ile turta’ nın lezzeti kesin olun iki kat artacaktır. Çilekli Turta tarifini yalnızca çilek mevsiminde yok, buzlukta sağladığınız mevsimlik meyveler ile de yapmanız mümkün. Kolay gelsin…
3 tane yumurta (oda sıcaklığında)
3,5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 limon suyu
bir fiske tuz
Krema malzemeleri:
1/2 kilo çilek
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı toz şeker
1,5 bardak süt
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
1 paket jöle (tart jölesi)
Ilk Kez bir kaba yumurtaları kıralım, üstüne tuzu ilave edelim mikserle karıştıralım. 3 kahve fincanı şekeri ilave edelim mikserle karıştırmaya devam edelim. Üstüne 3,5 kahve fincanı un ve 1 paket kabartma tozunu ek edelim karıştırmaya devam edelim. Vanilya ve yarım limon suyunu ilave edip kıvama gelene kadar mikserle karıştıralım.
Hazırladığımız tart hamurunu yağladığınız tart kalınına dökelim, 170 derecelik ısınmış fırında pişirelim.
Turta pişerken biz de turta kremasını hazırlayalım, bunun için bir orta yükseklik tencereye sütü alalım, üstüne un, şeker, yumurta sarısı ek edelim aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Ocaktan alalım bir kenara bırakalım.
Yarım kilo çileğin yarısını blendırdan geçirelim, püre halindeki çileği hazırladığımız muhallebinin içine ek edip karıştıralım.
Kalan çilekleri ikiye bölelim, bir kenara alalım. Pişen turta hamurunu bir kenarda ilk sıcaklığı çıkana dek bekletelim, süre sonunda üzerine ılık kremayı dökelim.
Takriben 10 dakika bekletip üstüne ikiye böldüğümüz çileklerle süsleyelim.
En son olarak hazırladığımız çilek jölesini turtanın üstüne dökelim.
Bir zaman beklettikten sonra, servise sunabiliriz.
Afiyet olsun…