1 kase çilek ikiye böledebilirsiniz, ebatları ufak ise tüm tümde koyabiliriz
1 çay kadehi toz şeker
1 çay kadehi su isteğe bağlı ben bazen koyuyorum, bazen koymuyorum daha kıvamlı oluyor.
1 yemek kaşığı buğday nişastası olağanda suyla nişastayı eritip çileğe ilave ediyoruz ben su katmadığımda sulanan çileğin içinden ilave edip nişastayı ilave ediyorum.
Pudra şekeri
Çilekli Turta Tarifi Yapılışı
Çilekleri tencereye alıp, toz şekeri ilave ediyoruz 5 dk pişirdikten sonra, nişastayı suyla açıp pişen karışıma ilave ediyoruz 5 dk daha pişiriyoruz. Sonra soğumaya vazgeçiyoruz.
Hamurumuz için, oda ısısındaki margarini, akışkan yağı, pudra şekerini, yoğurdu ve yumurtayı karıştırma kabımıza alıyoruz.
Karışımımıza kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edip, yumuşak bir hamur kıvamı elde edene kadar yoğuruyoruz.
Biri ufak, biri büyük iki beze olacak biçimde ayrılıyoruz.
Büyük bezemizi yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbımıza elimizle açarak yayıyoruz.
Hamurumuzun çok kabarmasını ve hava alması, içini çeke çeke pişmesi için çatalla delikler açıyoruz.
İç harcımızı hamurumuza ilave ediyoruz, her yere gelecek biçimde yayıyoruz.
Ufak hamur bezemizi kafes yapacağımız için uzun çubuklar haline getiriyoruz.
Tartımızı 180° derecede olan fırınımızda 40/45 dk pişirip soğumaya vazgeçiyoruz.
Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun :.