Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %0,16
  • ALTIN
    %0,17
  • BIST
    %1,15
Çilekli Turta

Çilekli Turta

Çilekli Turta Tarifi İçin malzemeler

  • Milföy hamuru
  • 1 su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi un
  • File badem
  • 10 adet dilimlenmiş çilek

Çilekli Turta Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföy hamurlarını tek parça haline getirin ve içerisine toz şeker ekleyin.
  • Mutfak tezgahını unlayın ve milföy hamurunu merdane ile açın.
  • Hamur uygun bir ebada geldiğinde iki büyük yağlı kağıt arasına serin.
  • Merdane ile yağlı kağıdın üzerinden hamuru inceltmeye devam edin.
  • Üstteki yağlı kağıdı kaldırın ve hamurun üzerine yumurta beyazı sürün.
  • Hamurun üzerine az ölçüde krema sürün ve kaşığın artla hamurun içerisine yayın.
  • Dilimlenmiş çilekleri kremanın üzerine dizin. Hamurun kenar kısımlarında boşluk bırakın.
  • Hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Çileklerin üzerine file bademlerden serpin.
  • Bir tutam toz şekeri hamurun üzerine serpiştirin. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün.
  • Hazırladığınız çilekli turtayı, fırında 220 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çilekli Turta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Milföy hamurunun içine kesinlikle toz şeker ekleyin.
  • Turta hamurunun çıtır çıtır olması için içine yumurta beyazı sürün.
  • Turtanın içerisine krema sürmek, çileklerin sulanmasını ve ayrılmasını önler.
  • Dilerseniz, çileğin yanı gizeme yaban mersini, böğürtlen ve orman meyvesi de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Turta Kaç Kalori?

  • Çilekli turtanın bir porsiyonu, takribî 210 kaloridir. Karbonhidrat ve şeker bedeli yüksektir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın