Bugün meyveli pasta hoşlanan takipçilerimizin yoğun isteğini kırmayarak mükemmel bir pasta tarifi olan Çilekli Tart hazırlayacağız. Özellikle meyveli pasta tarifleri arasında en çok hoşlanılan muzlu ve çilekli pasta tarifi olduğunu öğrenmeyen yoktur.
Bugün ben çilekli bir pasta tarifi seçsem de sitemizde sizlere önerebileceğim muzlu bir pasta tarifim var. Sizlere özellikle beş çayları için muzlu pasta teklifim netlikle Muzlu Rulo Pasta tarifi tarifi olacak. Evet kadınlar düzeyli olarak sizler için hazırladığım Çilekli Tart sayesinde daha evvel hiç pasta yapmayan takipçilerimiz dahi basitçe bu tart tarifini uygulayabilir diye düşünüyorum. Üç tane çilekli pasta tarifimizi de araştırarak tutkunuza ve damak zevkinize uygun bir tarifi seçmenizi diliyorum basit gelsin.
Hamuru İçin
200 gram un
100 gram katı yağ
60 gram pudra şekeri
1 adet yumurta
Vanilya
Krema için
40 gram un
40 gram nişasta
1 adet yumurta
100 gram şeker
500 gram süt
50 gram yağ
Tart Hamuru
İlk olarak hamuru elde etmek için, unu geniş bir kaba alıyoruz.
Sonra, pudra şekeri, vanilya, yumurta ve yağı yavaş devirde mikser desteğiyle karıştırıyoruz.
Karıştırma kabından alarak derliyoruz ve tezgâha alıyoruz.
Tart hamuru dinlendikten sonra, şekillendirme safhasına geçiyoruz.
Altına azıcık un serptikten sonra, hamuru kalıp büyüklüğünde açıyoruz.
Yapışmaması için kesintisiz un serpiyoruz.
Açtığımız hamuru kalıba yerleştiriyoruz ve aşırılıkları kesiyoruz.
Kalıba yerleştirdiğimiz hamura, çatal desteğiyle delikler açıyoruz.Hamurun kabarmaması için
Üzerine yağlı kağıt koyup ağırlık yapması için fotoğraftaki gibi fındık koyuyoruz.
Tart hamurunu pişirmek üzere 180 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.
Tart hamurunun pişip pişmediğini kenarlarındaki kızarıklardan kavrayabilirsiniz.
Kreması
Öncelikle geniş bir tencerede un, nişasta, şeker birliktesi karıştırılır.
Ortasına yumurta kırılır ve tekerrür karıştırılır.
Sonrasında sütü yavaş yavaş bu karışıma ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Kısık ateşte, kremamızı kaynayana kadar pişirmeye başladık.
Kremamız muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatıp, yağı ilave ediyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
Çilekli Tart
Tart kalıbının içerisine kremayı sıkarak yerleştiriyoruz.
Sonrasında çilekleri hoş bir biçimde keselim ve kremanın üzerine yerleştirelim.
Parlaması için üzerine usulca jöle sürelim.
Afiyet olsun.
Bir Başka Tarif
Lüzumlu malzemeler
3 su kadehi un
125 gram tere yağ
2 adet yumurta
1 su kadehi pudra şekeri
1 kutu kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz fındık
Kreması için malzemeler
25 su kadehi süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su kadehi toz şeker
Krem şanti için malzemeler
1 kutu toz şanti
1 su kadehi süt
Üzeri için malzemeler
Yeteri kadar çilek, yeşil fıstık
2-3 tane taze nane yaprağı
Tart Tarifleri
Derince bir kabın içine unu koyun. Üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, toz fındık dökün ve elinizle harmanlayın.
Unun ortasına havuz açın ve eritilmiş tere yağ ile yumurtaları koyup yoğurmaya başlayın.
Vasati 10 dakika yoğurmanız yeterli olacaktır.
Eğer sert bir kıvamı olursa bir ölçü ılık su veya ılık süt ilave edebilirsiniz.
Tart kalıbınızı yağlayın ve içine hamuru elinizle bastırarak yerleştiriniz.
Büyük çatla üzerini 5 yerinden delin ve böylece kabarmasını yasaklamış olursunuz
5 dakika evvelden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırına tart kabınızı sürün ve 15 dakika bekleyin.
Tart fırında pişerken sizde kremayı hazırlayın.
Bir tencerenin içine soğuk süt, şeker, un, nişasta, vanilya koyun ve mikserle çırpın.
Tencereyi ocağa koyun ve sürekli karıştırarak pişirin. Pişen kremayı kenara alın ve soğumaya vazgeçin.
Bu esnada krem şantiyi hazırlayın.
Bir kabın içine toz şantiyi ve sütü koyup mikserle iyice çırpın.
Soğumuş olan kremanın içine bu krem şantiyi dökün ve karıştırın.
Tart pişip fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve üzerine hazırladığınız krem şantili karışımı dökün, kaşıkla yayarak düzenleyin.
Üzerine çilekleri enine ikiye kesip sıralayın ve fotoğraftaki gibi bütün ortasına dilerseniz yeşil fıstık doldurarak üzerine iki tane taze nane yaprağı dikin.
Afiyet olsun
BAŞKA BİR TARİF
MALZEMELER
Hamur Malzemesi
1 yumurta
3 çay kadehi un
90 gram tereyağı
1,5-2 çay kadehi toz badem
1 kahve fincanı toz şeker
Krema Malzemesi
1 yumurta
750 ml süt
1 su kadehi toz şeker
1 kutu vanilya
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Çilekli Tatlı Tarifleri
Bademleri kaynamış suyu sıcak olarak bir kaba alın ve bademleri ilave edin beklesin.
Yumuşayınca kabuklarından ayırın ve robottan geçirin.
Unu bir kaba alın ve hamur malzemelerini ilave edip yoğurun. bademde dahil
Tart kabına yağlı kağıt serin ve iyice bastırıp ortasını açın.
Bu biçimde dolapta yarım saat bekletin. 180 derece de ısınmış fırında pişirin 15 dakika. Soğumaya vazgeçin.
Kremyı hazırlayıp bir kenarda soğuttıktan sonra hamurun içine yayın.
Üstüne çilekleri dizip servis yapın.
BAŞKA BİR TARİF:
MALZEMELER
2 kadeh un
2 poşet kremşanti
2 kadeh süt
125 gr margarin
1 adet yumurta
çilek
Basit Çilekli Tart Tarifi
Unu eleyin, robota alın; üzerine küçük kıyılmış margarin ve bir tutam tuz katın ekmek kırıntısı hali alana kadar karıştırtın.
Yumurtayı çırpıp robottaki karıma ilave edin, karıştırtmaya devam edin.
Hazırladığınız bu hamuru merdaneyle düzleştirerek yağlı kağıt serilmiş kalıba yerleştirin.
160derecede kızarana kadar pişirin.
Bu arada kremşantiyi hazırlayın, kirazların çekirdeklerini çıkarın.
Kremşantiyi hamurda pişip soğuyana kadar buzdolabında tutun ve hamur soğuduğunda üzerine kaplayın.
Çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.