1.5 su bardağı un (Miktarı değişiklik gösterebilir)
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeli un
2 yemek kaşığı tepeli nişasta
2 poşet toz santi
300 gram çilek
1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı
Kek için yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvı malzemeleri ekleyip 2 dakika çırpalım.
Kuru malzemeleri ekleyip çok az çırpalım ve yağlanmış unlanmış kalıba dökün.
170 derece fırında pişirin. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca 1 çay bardağı sütle ıslatın.
Krema için tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştıralım ve pişirelim. Tereyağı ekleyip karıştıralım.
Üzerine streçle kapatıp soğutalım. Soğuyan kremaya krem şanti ekleyip çırpalım. Yarısını kekin üzerine sürelim. Diğer yarısını torbaya alıp kenarlarına sıkalım.
Jöle için çilekleri doğrayıp üzerine şekeri koyalım ve 2-3 saat bekletelim. Çileklerden çıkan suyu su bardağına dolduralım ve eksik kalan kısmı su ile tamamlayalım.
Çilek suyunu tencereye alalım nişasta ekleyelim. Varsa 1 yemek kaşığı vişne suyu ekleyebilirsiniz rengi daha canlı olur. Jöle pişince çilekleri içine ekleyip karıştıralım ve kekin ortasına dökelim. Afiyet olsun ❣.