Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilekli Tart Kek

Çilekli Tart Kek

Çilekli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 3 çay kadehi un
  • 1 fiske tuz
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 su kadehi süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kadehi şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 koli vanilya
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 kadeh rondoda çekilmiş çilek
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Veya hazır çilek jolesi de kullanabilirsiniz

Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kekimizi yapmakla başlıyoruz; Yumurtamızı, şekerimizi ve 1 fiske tuzumuzu bir kaba alıp köpük köpük beyaz olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu vanilyayı ilave edip 1 dk tekerrür çırpıyoruz.
  3. Ben tart kalıp kullandım değişik bir kalıpla da yapabilirsiniz, yağladığımız kalıbımıza kek harcımızı döküp evvelden 160°c ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
  4. Değişiklik gösterebilir kürdan desteğiyle hakimiyet ederek pişirelim.
  5. Pişen kekimizi 5 dk bekleyip üzerini sütümüzü dolaştırıyoruz.
  6. Öteki yandan muhallebimiz için, süt, yumurta, un, nişasta, şekeri bir tencereye alıp göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
  7. Ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilyamızı ilave edip soğumaya vazgeçiyoruz.
  8. Soğuduktan sonra kekimizin tabanına muhallebimizi döküp kenara kaldırıyoruz.
  9. Son olarak çilek jolemizin malzemelerini ilave edip koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve muhallebimizin üzerine hisse ediyoruz.
  10. Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat soğumaya vazgeçiyoruz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın