Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilekli Tart Kek

Çilekli Tart Kek

Çilekli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 nehir bardağı şeker
  • 1 akarsu bardağı süt
  • 1 akarsu bardağı akıcı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kekin hamuru için ilk kez yumurtalar ve şekeri tamamen köpürünceye değin çırpalım.
  2. Akıcı yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru uygun bir şekilde çırpalım.
  3. Tart kalıbı yağladıktan daha sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
  4. Keki 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri minik bir tencereye alıp koyulaşıp kaynayıncaya değin karıştırarak pişirelim.
  6. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  7. Fırından alınan kek soğuduktan daha sonra kalıptan çıkartılır.
  8. Üstteki kısmına muhallebi dökülerek yayılır.
  9. Çilek sos için çilekler rondadan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp koyulaşana değin pişirilir.
  10. Soğuduktan sonradan en üste dökülür.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın