Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %-1,44
  • BIST
    %0,12
Çilekli Tart

Çilekli Tart

Tarifin Öyküsü

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin/ tereyağ oda ısısında olucak
  • 1 su kadehi pudra şekeri
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4, 5 – 5 su kadehi un
  • 250 -300 gr kadar çilek
  • 1 çay kadehi tozşeker
  • Yarım çay kadehi su
  • 1 yemek kaşığı nişasta nişastayı kalemtıraş kadar su
  • 1 vanilya

Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çilek sosunu hazırlayalım soğusun.
  2. Çilekleri pişirecek olduğunuz kaba doğrayın ve üzerine 1 çay kadehi şekeri yarım çay kadehi suyu ilave edip kaynamaya vazgeçin.
  3. Kaynayınca içine 1 yemek kaşığı nişastayı 2-3 yemek kaşığı su ile açıp üzerine ilave edip karıştıralım.
  4. Vanilyayı ilave edip bir kaç dk kaynatalım. Soğumaya vazgeçelim.
  5. Sos soğurken malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurup tepsiye hamurun yarısını yayalım.
  6. Ben yuvarlak büyük boy borcam kullandım bütün oluyor.
  7. Tepsiye yaydığımız hamura çatalla delikler açalım ve sosu dökelim.
  8. Kalan hamurla uzun şeritler yapıp üzerine kapatalım.
  9. 180 derece fırında pişirelim.
  10. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
  11. Özellikle 1 gün sonra çok daha hoş oluyor kıyır kıyır ağızda bölen bir hamur. Yapacak olanlara afiyet bal şeker olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın