Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,11
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %-1,44
  • BIST
    %0,12
Çilekli Tart

Çilekli Tart

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 3 çay kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 2 su kadehi süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kadehi şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada katıyağ
  • Yarım kutu krem şanti
  • 1 çay kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • Çok az vanilya

Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Süt, akışkan yağ, un ve kabartma tozunuda ilave edip çırpın.
  3. Tart kalıbını yağlayın ve harcı kalıba dökün.
  4. 160 derece evvelden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
  5. Krema için;Tereyağ, vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye alın aralıksız karıştırarak pişirin.
  6. Göz göz kaynayınca ocağı kapatın.
  7. Krem şanti tereyağ ve vanilyayı ilave edin iyice karıştırın.
  8. Jöle için; Tüm malzemeleri sos tavasına alın pişirin ve ılıyınca çileklerin üzerine sürün.
  9. Keki kalıptan çıkarın üzerine kremasını sürün çilekleri kesip kremanın üzerine dizin çileklerin üzerinede jölesini sürün dinlenmeye vazgeçin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın