Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,53
  • ALTIN
    %-0,37
  • BIST
    %-1,10
Çilekli Tart

Çilekli Tart

Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay adalȩığı kabartma tozu
  • 2 çay adalȩığı vanilin
  • 1 yumurta
  • 500 ml süt
  • 3 yemek adalȩığı şeker
  • 3 yemek adalȩığı un
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek adalȩığı tereyağ
  • 1 koli krem şanti

Çilekli Tart Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı unu bir kaba alıp dolaptan çıkardığımız margarin ile çırpıyoruz.
  2. Ekmek kırıntısı haline gelince şeker ve suyu ilave ediyoruz. Elimizle yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamuru streç ile kaplayarak 1 saat buzdolabında dinlenmeye vazgeçiyoruz.
  4. Dinlenen hamuru 2 yağlı kağıdın arasına alıp her tarafı eşit olacak şekilde kalıbızımı kaplatacak kadar açıyoruz.
  5. Kalıbı margarin ile yağlayarak açtığımız hamuru üzerine güzelce yapıştırıyoruz.
  6. Hamurun her tarafına kabarmaması için çatal daldırıyoruz.
  7. Önceden ısınmış 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
  8. Kremanın hazırlanışı;Sütü, şekeri, unu ve yumurtayı ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz.
  9. Göz göz olana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  10. İçerisine tereyağ ve vanilyayı ilave ederek soğumaya vazgeçiyoruz.
  11. Arada kabuklanmaması için karıştırıyoruz.
  12. Soğuduktan sonra içerisine 1 koli hazırladığımız krem şantiyi ilave edip tekerrür çırpıyoruz.
  13. Soğuyan tartın üzerine kremasını döküyoruz.
  14. Döktükten sonra çilekleri güzelce keserek yerleştiriyoruz.
  15. Jöle için; hazırda kullanabilirsiniz konutta yapacaklara; 1 su bardağı su, 1 yemek adalȩığı nişasta, 1 yemek adalȩığı şeker.
  16. Ocağa alarak kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  17. Jöle piştikten sonra azıcık ılıyınca fırça desteğiyle çileklerin üzerine sürüyoruz.
  18. En az 3-4 saat dolapta bekledikten sonra servise hazır hale geliyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın