Keki için; yumurtaları ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Bir mikser dayanağıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
Karışım hafif köpürmeye başladığında kalan malzemeleri ilave edip, tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar çırpmaya devam edin.
Karışımı yağladığınız sırça bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişcerahat.
Muhallebisi için; süt, toz şeker, un ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Muhallebi göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişcerahat.
Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Vanilya ve mascarpone peynirini ilave edip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçcerahat.
Pişen kekinizi fırından alın. Üzerine çatalla birkaç delik açın ve süt ile ıslatın. Yumuşayan kekinizin üzerine muhallebiyi yayın ve buzdolabına kaldırın.
Sosu için; lüzumlu olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişcerahat. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan sosunuzu buzdolabından çıkardığınız muhallebili kekin üzerine yayın ve dilimleyin.
Kolay çilekli pastayı, konut üretimi çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Çilekli Soslu Hafif Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?
Kekin pofuduk olması için, bir çay kaşığı karbonat ve bir tutam kabartma tozu ekleyin.
Kek için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Harcı hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin.
Kekin denk derecede pişmesi için, evvelden fırını ısıtın. Pişirdikten sonra, soğuk süt ile ıslatma operasyonuna geçebilirsiniz.
Muhallebinin kıvamı yumuşak olursa, pirinç unu ve nişasta ile koyulaştırabilirsiniz.
Çilek sosunun içerisine, portakal syat ve ezilmiş böğürtlen ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Çilekli Soslu Hafif Pasta Kaç Kaloridir?
Çilekli soslu hafif pastanın 100 gramlık bir porsiyonu 270, bir dilimi ise takribî 400 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat bedeli yüksek olduğu için, diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde tüketmesi önerilir.