Malzemeler
Çilek püresi için
Derin bir karıştırma kabında un, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Küp doğradığınız tereyağını ilave edin. Blender ile krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ayranın 3/4 ’namı ilave edin. Hamur kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru unlu bir tezgah üzerine alın. Merdaneyle açıp bir kalıp dayanağıyla dikdörtgenler kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan ayranı hamurların üzerine sürün. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar takribî 15 dakika pişirin. Çilek püresini hazırlamak için tam malzemeyi bir karıştırma kabına alın. Mikserle püre kıvamına gelene kadar çırpın. Kekler, yarım ay formunda doğradığınız armutlar ve yıkayıp ayıkladığınız çilekleri bir servis tabağına alın. Üzerine dondurma koyup çilek püresi dökerek servis yapın.