Malzemeler
Puding için
Tereyağını derin bir tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar aralıksız karıştırarak kavurun. Değişik yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri koyup ısıtın. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp süratlice karıştırın. Üzerine şekerli vanilini de ilave edip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. Çilekli puding ve sütü tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Helvaları kuplara veya kaselere paylaştırın. Üzerine çilekli pudingi ilave ederek soğumaya vazgeçin. Çilekli pudingli irmik helvası şimdi hazır. Helvaları servis tabağına ters çevirerek servis yapın.