Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,81
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %1,94
Çilekli Profiterol

Çilekli Profiterol

Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı su,
  • 125 gr tereyağı veya margarin,
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un,
  • 4 adet yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker,
  • Bir çimdik tuz.

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 50 gr  oda sıcaklığında tereyağı veya margarin.

Kremaya İlave Etmek İçin

  • 7-8 adet büyük boy çilek (miktar artırılabilir),
  • 1 yemek kaşığı toz şeker.

Üzeri İçin

  • 1 paket dr oetker çikolata sosu,
  • 2,5 su bardağı süt.

Yapılışı

Hamuru için; derin bir tencereye suyu, tuzu, toz şekeri ve tereyağını koyup eritelim.

Üzerine azar azar unu ilave edip hamur pürüzsüz olup toplanana kadar 1-2 dakika pişirelim.

Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Hamur ılık hale gelince içine 1 yumurta kırıp mikserle iyice karıştıralım.

Yumurtalar bitene kadar her yumurta da bu işlemi tekrarlayalım.

Hamuru buzdolabına kaldırıp yaklaşık 1 saat bekletelim. Bu şekilde buzdolabında bekletirseniz kolayca elinizde yuvarlarsınız.

Çilekleri yıkayıp temizleyelim.

Çilekleri rondodan geçirip ocakta 1 yemek kaşığı toz şekerle beraber pişirip soğumaya bırakalım.

Kreması için tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup el çırpıcısıyla iyice çırpalım.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.

İçine vanilyayı ilave edip karıştıralım.

Soğuyan kremanın içine tereyağını veya margarini ve pişirdiğimiz çilek püresini ilave edip mikserle ya da el blenderi ile iyice çırpalım.

Üzeri için; tencereye çikolata sosunu ve sütü koyup iyice çırpalım.

Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.

Sonra kaymak tutmaması için sürekli karıştırarak soğutalım.

Buzdolabında bekleyen hamuru alıp elimizi arada az sıvı yağla yağlayalım.

Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

Daha sonra avucumuzda yuvarlayıp tepsiye dizelim. Büyüklüğüne göre 30 veya 36 adet profiterol hamuru elde ettim.

Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Ben mini fırın da pişirdim.

Pişen hamurları soğuduktan sonra aralarını bıçakla hafif keselim.

Hamurların içine 1 çay kaşığıyla 3-4 kaşık krema doldurup servis tabağına dizelim.

Çilekli Profiterollerin üzerine çikolata sosu gezdirelim. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın