2 tatlı kaşığı bal bal yerine toz şeker de kullanabilirsiniz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Çilekli Prebiyotik Dondurma Tarifi Yapılışı
Prebiyotik yoğurtları ve sıradan yoğurdu bir kasede karıştırın.
Çilekleri ufak parçalar halinde doğrayın. Bal ve limon suyunu da çileklerle beraber yoğurda ilave edin ve karıştırın.
Yayvan, kapaklı bir sırça kabın içine karışımı yayın ve kapağını kapatıp 1 saat buzlukta bekletin.
1 saat sonunda kabı buzluktan çıkarın, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Tekerrür ağzını kapatıp buzluğa koyun. Bu harekâtı her 30 dakika da bir 3-5 sefer yineleyin. Karıştırmanın emeli kenarlarda oluşan buz kristallerini karışıma yedirmek. Her karıştırdığınızda buz kristalleri artacak.