2 kahve fincanı toz şeker ve 2 çorba kaşığı suyu bir tavaya alın. Kısık ateşte karamel halini alıncaya kadar pişirin. Ortası delik bir kek kalıbına hazırladığınız karameli döküp fırça ile her tarafına yayın.
Sütü ve portakal kabuğu rendesini tencereye alıp kaynatın. Pirinci bol suda birkaç defa yıkayıp süzün. Pirinç ve vanilyayı kaynamakta olan süte ilave edin. Kısık ateşte, pirinçler sütü tamamen çekinceye kadar devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince derin bir kaba boşaltın. Margarini ve kalan toz şekeri ilave edip süratle karıştırın ve ılınmaya vazgeçin. Yumurta sarılarını ilave edip tekerrür karıştırın.
Yumurta aklarını bir kaseye alıp tuz ilave edin ve kar haline gelinceye dek çırpın. Pirinçli karışıma ilave edip kaşıkla alttan yukarıya doğru karıştırarak yedirin.
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün, üzerini kaşığın sırtı ile bastırarak düzenleyin. Kalıbı içi kaynar su dolu bir başka kabın içine oturtun ve evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında benmari usulü pişirin.
Kalıbı fırından çıkarıp kenarlarını bıçakla sıyırın ve servis tabağına ters çevirerek alın. Çilekleri dilimleyin. Kekin üzerini çilek dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyici biçimde süsleyin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.