Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Çilekli Pasta

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 125 g pudra şekeri
  • 125 g elenmiş un
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya

Pastacı kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta Tepeleme
  • 1 çorba kaşığı un Tepeleme
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 100 ml krema
  • 1 koli vanilya
  • 100 g beyaz çikolata

Arası ve üzeri için

  • Bütün çilek ve hazır krokan parçaları

Çilekli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin.
  • Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak köpüğü söndürmeden karıştırın. Orta brey bir kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıtla kaplayıp, hamuru kalıbın içine dökün.
  • Fırının alt rafına ısıya dayanıklı, içi su dolu bir kap koyun. Kelepçeli kalıbı da orta rafa yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Pastacı kreması için; tereyağı ve krema dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Çok kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • İndirmeye birkaç dakika kala tereyağını, kremayı ve beyaz çikolatayı ilave edin. İyice karıştırıp pütürsüz bir kıvam elde edince ocaktan alın. Arada bir çırpıp pütürleşmesini önleyerek soğutun.
  • Pişen pandispanyayı enine ikiye kesin, arasına evvel pastacı kremasını yayın, hemen üzerine doğranmış çilekleri ve krokan parçalarını serpin. Üzerine ikinci pandispanya katı yerleştirin. Kremadan yayın. Yapraklarıyla birlikte bütün çilekleri de yerleştirip soğutun ve dilimleyin.
  • Özel gnam ve kutlamalarda çilekli pastayı, yanına çok yakışan muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pandispanyanın tadını dengelemek için, içerisine bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
  • Kullanacağınız tereyağı ve yumurtaları buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bilave edin.
  • Krema koyu olursa, üzerine azar azar süt ilave edin.
  • Pandispanya harcı sulu olursa, elenmiş un yardımı yapın.
  • Pastanın lezzetini çoğaldırmak için, servis etmeden evvel frambuaz ve böğürtlen sosu ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Pasta Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon çilekli pasta, takribî 260 kaloridir. Orta boyutlarla kesilmiş bir dilim pasta ise, vasati 400 kaloridir. Besin kıymetleri bakımından zengin olsa da, kilo ve şeker hakimiyetinde olanların miktarlı bir biçimde harcaması önerilir.

Siz de özel gşanlarda sunabileceğiniz pasta tarifleri arıyorsanız; kalsiyum bedeli yüksek olan mozaik pasta tarifine göz atabilir, kendinizi ve hoşlandıklarınızı şımartabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın