Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilekli Pasta

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gr çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek adalȩığı nişasta
  • 2 yemek adalȩığı toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından azıcık yetersiz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek adalȩığı tereyağ
  • 1 koli vanilya

Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. 700 gr çileği ayıklayalım yıkayalım 4-5 parçaya bölelim ve 1 çay bardağı şeker üzerine koyup 2-3 saat bekleyelim çileğin suyunu jölesinde kullanacağız.
  2. Kek için;Yumurta ve şeker çırpılır .
  3. Sonra bütün malzemeler ilave edilir karıştırılır.
  4. 180 derece fırında pişirilir.
  5. Süt ve nişastayı ocağa almadan iyice çırpalım .
  6. Sonra vanilya ve tereyağ hariç öbür malzemeleri alıp kaynatalım.
  7. Altını kapatınca tereyağ ve vanilya koyalım ,mikserler pürüzsüz kıvam alması için çırpalım çok yoğunlaşmadan üzerine dökelim.
  8. Jöle için beklettiğimiz çileklerin suyunu süzelim.
  9. 2 su bardağı su olacak yetersiz ise biz bitirelim.
  10. İçine 2 yemek adalȩığı nişasta, 2 yemek adalȩığı toz şeker alalım iyice karıştıralım.
  11. Daha sonra ocağa alalım ve kaynayınca ocaktan alalım çilekleri ilave edelim ve pastamıza dökelim.
  12. Soğumadan dökelim sonra jöle kıvam alır dökülmez.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın