Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,54
  • ALTIN
    %1,52
  • BIST
    %0,94
Çilekli Parfe Üretimi

Çilekli Parfe Üretimi

Çilekli Parfe Üretimi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 koli kakaolu krem şanti
  • 1 koli kakaolu petibör bisküvisi
  • 1 çay kadehi kadar çekilmiş ceviz
  • 3 su kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 koli bayağı kremşanti
  • 1 çay kadehi hindistan cevizi
  • Vanilya

Çilekli Parfe Üretimi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tatlımızın tabanını hazırlamak için krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, elimizle kırıkladığımız bisküvi ve cevizi içine karıştırıyoruz.
  2. Kremamız için süt, şeker ve unumuzu karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoru
  3. Ve değişik malzemeleri ocaktan aldıktan sonra muhallebiye katıp krem şanti toz halinde olacak hoşça karıştırıyoruz.
  4. Tatlımızın en üstü için çilekleri istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
  5. Silikon kalıplara ilk çilek sonra muhallebi ve en son olarak ta bisküvili karışımdan koyup buzluğa kaldırıyoruz.
  6. 2-3 saat donduktan sonra ters çevirip buzdolabına koyuyoruz servis yapacağımız zaman çıkarıyoruz. Afiyet olsun.☺️

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın