Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Çilekli Parfe

Çilekli Parfe

Çilekli Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt (Kremşanti için)
  • 1 bir kase bebe bisküvi
  • 1 su bardağı iri doğranmış fındık
  • 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
  • 1 adet eti puf
  • 1 paket canpare

Çilekli Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımıza önce 1 paket kremşanti yi 1 su bardağı süt ile iyice çırpıyoruz(yada su ile).
  2. Buzdolabına kaldırıyoruz, bu arada çileklerimizi yıkayıp, küp küp doğruyoruz.
  3. Bisküvileri büyük büyük kırıyoruz.
  4. Fındıkları iri iri kalıcak şekilde dövelim.
  5. Kremşanti ’nin içine tüm malzemeleri ekleyip hepsini iyice karıştırıyoruz.
  6. Orta büyüklükte bir kek kalıbını veya bir kabı steçle kaplıyoruz, hazırladığımız harcı içerisine güzelce yerleştiriyoruz.
  7. Dondurucu da bir gece yada en az 4 saat bekletelim.
  8. Sonra servis tabağına ters çevirip çikolata sosuyla ve çileklerle süsleye bilirsiniz veya sade servis yapabilirsiniz. Çok şık ve güzel lezzet. 10 dakikada yapıp dolaba atın acil misafirlere kurtarıcı bir pasta tavsiye ederim. Afiyet olsun 🤗.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın