Özel günlerimize uygun pasta tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pastamıza başlayalım.
Çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Çilek jölesini sıcak su ile hazırlayın. Yoğurt, çilek püresi, vanilya, çilek jölesini geniş bir kasede karıştırın.
Toz jelatinin üzerine sıcak su döküp eritin ve yoğurtlu karışıma ilave edip karıştırın. Keki 8 cm ’lik pasta çemberi ile kesip çemberlerin tabanlarına yerleştirin.
Üzerine yoğurtlu karışımı paylaştırın ve 3-4 saat derin dondurucuda bekletin.
Yarım kutu jöleyi sıcak su ile hazırlayıp pastaların üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar dökün ve dondurucuda bekletin.
Kalıptan alttan üste doğru çıkartıp böğürtlen, çilek ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Alternatif olarak konut üretimi çilekli rulo pasta tarifini de sınayabilirsiniz.