Çilekli Melek Kek
Çilekli Melek Kek Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 koli kabartma tozu
- 1 koli vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 200 gr çilek
- 1 çay bardağı pudra şeker
Çilekli Melek Kek Nasıl Yapılır?
- Toz şeker ve yumurtaları çukur bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta harmanlayın.
- Yumurtalı karışım, süt ve yağı ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
- Hamuru ortası delik fırın kalıbına dökün. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
- Soğuyunca servis tabağına alın. Ortasına çilekleri ilave edip üzerine pudra şeker serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Çilekli Melek Kek Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlarken fırını açın. Bu sayede kekiniz denk derecede pişecektir.
- Kek harcının topaklanmasını önlemek için mikser kullanın. Özellikle şekeri ilave ettikten sonra karıştırma operasyonunu hızlandırın.
- Fırın kabına tereyağı sürün. Piştikten sonra yanlarını rahatlatın ve keki ters çevirin.
- Kek soğumadan evvel pudra şekeri dökmeyin. Aksi takdirde şeker eriyecektir.
1 Dilim Çilekli Melek Kek Kaç Kaloridir?
- Çilekli melek kekin bir porsiyonu, takribî 255 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ bedeli yüksek olduğu için bir öğünde en fazla 2 dilim harcanması önerilir.
Çay saatlerinde sunabileceğiniz pratik kek tarifleri arıyorsanız, nefis muzlu kek tarifine göz atın.
Bir Yorum Bırak