Orta boy bir tencerenin içerisine kuru malzemeleri alalım.
Un, nişasta, şeker ardından yumurta sarısınıda ilave edip, sütünü azar azar dökerek karıştıralım bu biçimde yaparsak topaklanma asla olmaz!
Kaynama noktasına gelene kadar muhallebimizi karıştırmaya devam edelim.
Göz göz olunca, vanilyasını ve tereyağını da ilave edip, 5 dk kadar orta ateşte karıştıralım.
Ardından soğumaya vazgeçelim, bu safhada muhallebimizi sık sık karıştıralım ki üzeri kaysak bağlamasın.
Soğuduktan sonra 1 koli akışkan kremayı muhallebinin içerisine koyup, mikserle 5 dk kadar çırpalım ben daha pürüzsüz olsun diye mikserle çırptıktan sonra süzgeç ile süzdüm dostlar siz isterseniz bu biçimde yapmayabilirsiniz koşul değil!
Rondodan bisküvilerimizi un haline getirmek için çekelim ayrı tabağa koyalım.
Sunum kadehlerimizin en altına bisküvilerden 1 tatlı kaşığı kadar koyalım.
Evvelden kestiğimiz çileklerimizi de kadehlerin içinden kenarlarına yerleştirelim ve kadehin yarısına kadar muhallebiden koyalım .
Sonra üzerine tekerrür bisküvi koyup kaşıkla düzleyelim .
Tekerrürden az bişey muhallebi koyup en üstüne bisküvi ilave edip fındık ile süsleyip çilekle sunumu bitirelim.
Siz dilerseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Kolay gelsin. Sevgiler